یکی از مسائل مهم در نظام تعلیم و تربیت، آموزشی است که متناسب با علاقمندیها، تواناییها و ويژگیهای شخصیتی هر فرد باشد. هر دانشآموز مسیرهای ارتباطی و شیوههای یادگیری متفاوتی خواهند داشت. برخی از دانشآموزان با تصویر و انیمیشن ارتباط بهتری برقرار میکنند و بهتر یاد میگیرند. برخی با نمودار و شاخهبندی مطالب، برخی با بازی و تفریح ، برخی با خوب گوش کردن و برخی هم…
دبیری که با یک روش به چند ده دانشآموز در کلاس درس تدریس مینماید قاعدتا سطح فراگیری تمامی آنان را پوشش نخواهد داد. از نگاهی دیگر باید گفت اگر دبیر شیوه تدریس برای هر دانشآموز را نیز بلد باشد این واقعیت وجود دارد که زمان به وی اجازه عملیاتی نمودن کامل آن را نخواهد داد، لذا وجود یک ابزار ماشینی با هوش مصنوعی لازم است تا این مهم را جامه عمل بپوشاند و اجرایی نماید. لازم به ذکر است که یکی از ارکان مهم در پیادهسازی این مهم، وجود آزمونهای قوی و معتبر در شخصیتشناسی است.
در واقع مسئله اصلی بهره گیری از هوش مصنوعی جهت شخصیسازی آموزش برای دانشآموزان با ویژگیهای شخصیتی متفاوت است.
اهداف محور:
- افزایش بهرهوری در یادگیری دانشآموزان به کمک شناخت شخصیت آنها
- آسان کردن فرآیند آموزش
- ارائه روشهای تدریس متناسب با شخصیت هر فرد به دبیران
مخاطبین:
- دانش آموز
- معلمین
نکات مهم در محور تحلیل یادگیری و شخصی سازی فرآیندهای تربیتی آموزشی
- خلاقیت، نوآوری، تغییر و یا تحول نسبت به راه حلهای موجود
- امکان اجرای ایده در سطح مدارس و تناسب با سازکارهای آموزش و پرورش
- ارتباط راهکار پیشنهادی با اهداف استراتژیک سند تحول بنیادین آموزش و پرورش
- سازگاری و همخوانی آزمونهای شخصیتشناسی متناسب با بوم ایرانی
جزئیات مورد انتظار از ایده / محصول
با توجه به بیان کلیات مسئله ، به دنبال دو دسته راه حل که در امتداد هم میباشند، هستیم:
- با توجه به نوع مسئله مطرح شده، پایهای ترین کار برای راهاندازی یک پلتفرم شناسایی و استخراج آزمونهای شخصیت میباشد که علاوه بر اعتبار بالا در جهان میبایست بومی سازی نیز صورت بگیرد.
- ارائه سکوی آموزش بر مبنای شخصیت. یعنی با هر نوع شخصیتی که از آزمونها خروجی میشود، آموزشی متناسب با آن شخصیت برای دانشآموز طراحی شده و تدریس و آموزش را پیش ببرد.